Типове коса

Проверете какъв е Вашият тип коса тук, отговаряйки на нашите 5 въпроса за персонализирана диагностика.

Чувствителна и увредена коса

Вътрешните и външни фактори могат да доведат до тежки увреждания на космената структура, които да доведат до намален обем, липса на блясък, по-груба коса и склонност към нацепване и цъфтене. Уврежданията на структурата обикновено водят и до дехидратиране на косата. При леки случаи подходящи продукти за грижа за косата могат да решат изброените проблеми. Но трябва да се избягват вредните външни фактори като използването на сешоар с горещ въздух или маша за коса.
Шампоанът за суха коса изглажда и възстановява засегнатата повърхност, като така предовратява влошаване на процеса. Когато косата вече е начупена само подстригването ѝ може да помогне. Но заедно с това трябва да се използва и мек шампоан като Шампоанът за всекидневна употреба на Sebamed за да се избегнат бъдещи уврежданиня на косата.

Мазна коса

Силната мастна секреция на скалпа, която може да е генетично обусловена, повлияна от хормонални промени, лекартсва или стрес, води до образуването на мазен слой по повърхността на косъма. Това прави косата тежка и сплъстена и прическата изглежда изтощена и без обем. Мазната коса има по-голяма склонност да образува пърхот. Ето защо използването на мек шампоан (Шампоанът за всекидневна употреба на Sebamed), комбиниран с незиползването на тежки балсами за коса, без прически които опъват косата от скалпа и използването на шапки е едниствения начин, чрез който проблемът може да се овладее. За съжаление никакви външни средства не могат да повлияят на продукцията на себум. Шампоаните със силен обезмазняващ ефект трябва да се избягват, за да не се дразни допълнително скалпа.

Суха коса

Ако скалпът страда от дехидратация и сухота, то обикновено се засяга и косата. Дехидратацията може да е пречинена от честото миене със силен, дехидратиращ шампоан, от използванет она стилизиращи продукти, перхидрол или къдрин, от често и горещо сушене със сешоар, от слънце и сух въздух. Поради порестата си (порьозна) повърхност увредената коса е по-уязвима. Пoказателите за увредена коса са: липсата на блясък, косми като слама, повишено наелектризиране, по-трудно разресване и груба повърхност на косата. С мек шампоан, като Шампоанът за всекидневна употреба на Sebamed или Шампоанът за суха коса и чрез избягване на гореизброените причини проблемът може да се реши.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)