Здравата кожа започва с подходящия рН баланс

                                                                                                             

Sebamed осигурява здравословното ниво от рН 5.5 на вашата кожа

               

Страдате от розацея, екзема, псориазис, акне, чувствителна кожа или просто искате да поддържате кожата си здрава, Sebamed има вашето решение.

 

Кожата ни се нуждае от правилна грижа и определена, оптимално балансирана среда!

Какво всъшност ни предпазва ежедневно от влиянието на околната среда?

-Това е рН стойността на кожата.

Какво е рН?

"Концентрация на водородни йони". Чрез него различаваме киселините и основите една от друга, измерва киселинността или алкалността на даден воден разтвор. Всичко, което съдържа вода, има също и pH стойност.

Нашата кожа също има свое рН, защото нейният повърхностен хидролипиден  слой съдържа вода. Още  преди около сто години е открито, че кожата е леко киселинна, тази киселинност или киселинна защита, я предпазва от дехидратация, увреждане и раздразнения.

Като понятие pH е въведено през 1909 г. от датския биохимик Сьорен Соренсен. В човешкия организъм стойностите на това съотношение могат да варират от 0 до 14. Когато рН=7, е неутрално, т.е. киселините и основите са в равно количество.
Измерването се извършва с помощта на пехаметрия. Тя определя активната концентрация (насищане) с водородни йони. Стойности на рН под 7 говорят за кисел разтвор, а над 7, че разтворът е алкален (основен).

Клинично доказано е, че кожата поддържа най-добър баланс, когато е с 5,5 pH , което е леко кисела среда. При идеалното pH (5,5) кожата е в състояние да поддържа добра  защитна кисела бариера и заедно със своите естествени мазнини, потни секрети и естествени бактерии функционират като истински защитен орган.

Защо pH балансът е важен за кожата?

Всяко голямо отклонение – било то твърде високо  рН или твърде ниско променя „екосистемата“ на кожата и причинява нарушение в здравословният й баланс, което се отразява негативно върху естествения микробиом (необходимите микроорганизми, които нормално се съдържат в кожата и я предпазват). В резултат от нарушаването на този баланс, кожата губи своя естествен защитен механизъм..

„Добрите“ бактерии вече не са в състояние да контролират възпалението и „лошите“ бактерии.

Значението на киселинния характер на повърхността на кожата е показано в  рН скалата.

!!! Скалата за сайта при ИВЕТО!

Превод

По-долу

!!!

 

Преминете през различните стойности на рН за да научите повече за всяка от тях.

 

Задачата на рН е да отблъсква вредните микроорганизми и вредните влияния на околната среда и по този начин да предпази кожата от инфекции, раздразнение, алергии и изсушаване.                                                                  

Когато хората се оплакват, че кожата им е прекалено зачервена, суха, сърбяща или твърде мазна -това e защото идеалният баланс на кожата е променен и pH се е изменило. Създава се поредица от възпалителни фактори и дисбаланс в естествената флора.

Ако pH е твърде алкално, причинява изсушаване и понижена хидратация на кожата, което води до поява на екземи и подчертава признаците на стареене (като фини линии, бръчки). От друга страна, ако киселинния pH спектър на кожата е на твърде ниско ниво, се създава засилено зачервяване и възпаление. Същото важи и за цялостната ни вътрешна система.

Ние имаме естествена бактериална флора, която помага за повишаване на имунната система и спомага за минимизиране на лошите бактерии. Когато нарушим този чувствителен баланс, възпалителните маркери в дебелото черво (и кожата) се увеличават, задействайки акне, розацея и други възпалителни състояния на кожата.

Всяко отклонение пречи на кожата да изглежда и да се чувства добре.

Неправилната грижа за кожата също може да я увреди. Например употребата на традиционен сапун променя естественото pH , намалява влагата и липидите в кожата и уврежда  киселинната й защита. Това от своя страна би довело до дразнене, парене и допълнителен стрес върху чувствителната кожа. Ето защо дерматолозите често забраняват използването на сапун при чувствителна, нетолерантна или увредена кожа.

Но чрез правилната грижа ,тя става по-устойчива на ежедневения стрес и може да предотврати редица проблеми и заболявания. Основата на такава медицинска грижа за лицето и тялото е почистване с продукти без сапун и с рН 5.5. Козметиката с pH 5.5 осигурява онази внимателна грижа, която най-пълно и безкомпромисно ще се погрижи за здравето на вашата кожа.

Правилната грижа за кожата може да я опази здрава, да я направи по-силна и издръжлива, да запази нейната свежест, еластичност и красота.

Защото само здравата кожа е красива!

Научете повече за кожата.  

 

 

!!!! За рН скалата!!! - Превод

рН-стойност 0

Сярна киселина

Със стойност на рН от 0, сярната киселина е една от най-силните киселини от всички. Минералната киселина е силно корозивна.

стойност на pH 3

Лимон

Сокът от лимон е силно кисел със стойност на рН приблизително. 3.0.

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)