Грижата за кожата не е само козметика

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло - представлява около 16-18% от общото тегло и заема приблизително 2 кв.м. при възрастен човек. Тя е изложенана различен вид стрес всеки ден –замърсената околна среда, УВ-радиацията, различните видове патогени, които могат да причинят редица заболявания, и влиянията на атмосферните условия, които не само влияят на вида й, но могат и да я увредяттрайно.

Неправилната грижа за кожата също може да я увреди. Например, миенето със сапун – конвенциално почистващо средство от над 2000 години – разрушава естествената протективна киселинна мантия на кожата и я прави по-възприемчива към инфекции, раздразнения, алергии и дехидратация. Ето защо дерматолозите често забраняват използването на сапун при чувствителна, нетолерантна или увредена кожа.

От друга страна, правилната грижа за кожата може да я направи по-устойчива на ежедневения стрес и да предотврати редица проблеми и заболявания. Основата на такава медицинска грижа за лицето и тялото е почистване с продукти без сапун и с рН 5.5, допълнено от режим на грижи подходящ за съответния тип кожа. Само здравата кожа може да изпълнява функциите си и да устои на постоянния стрес. Затова грижата за кожата не е само козметика.

Правилната грижата за кожата може да я опази здрава, да я направи по-силна и издръжлива, да запази нейната свежест, еластичност и красота.

Научете повече за кожата.

Защото само здравата кожа е красива.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)