Това не е сапун, а Sebamed!


 

Хората са се почиствали неправилно цели 2000 години,
д-р Хайнц Маурер

 

В продължение на хиляди години сапунът е най-използваният измивен продукт

 

Употребата на традиционен сапун обаче може да промени естественото pH на кожата, да намали влагата и липидите в нея и да увреди защитната ѝ киселинна мантия. Това от своя страна би довело до дразнене, парене и допълнителен стрес върху чувствителната кожа. 

 

 

д-р Хайнц Маурер

 

 

През 1963 г. след продължителни проучвания и разработки 

първият "сапун без сапун" влиза в производство

 

Зад успеха на Sebapharma стои един човек, над всички – нейният създател д-р Хайнц Маурер.  През 1963 г. той дава живот на една революционна идея – създава първия „сапун без сапун“. Миещо блокче, отговарящо на леко киселинното pH 5.5 на кожата, се превръща в решението за почистването на проблемна кожа. Чрез това нововъведение д-р Хайнц Маурер става пионер в един нов огромен пазар – пазарът за медицинска грижа за кожата.

През 1967 г. Хайнц Маурер основава Sebamat-Chemie GmbH и произвежда първите продукти на Sebamed.

Sebamed бързо довежда до отварянето на новия пазар за медицинска грижа за кожата. Революционната идея бързо бива копирана и пазарът се насища с т.нар. „pH неутрални“ продукти. Това обаче поражда объркване между потребители и специалисти заради по-високото pH, което не отговаря толкова точно на киселинната мантия на здравата кожа, както  pH 5.5.

Визионерът д-р Маурер се изправя пред един огромен бизнес и печели! Той е признат за изобретател и истинският създател на концепцията за pH 5.5 в силно конкурентния пазар на медицинска грижа за кожата. 

 

 

Клинично тестван върху чувствителна и проблемна кожа

 

Днес Sebamed се продава в над 85 държави и променя живота на хората по цял свят! 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)